top of page

Правила прийому дітей
до  закладу дошкільної освіти (ясел-садка)

комбінованого типу №58 "Ясочка"

Бахмутської міської ради Донецької області

в умовах сімейної форми виховання з елементами дистанційної освіти

        Шановні батьки! 

     На виконання статті 53 Конституції України визначено, що кожний громадянин має право на освіту, а відповідно до статті 6 Закону України «Про дошкільну освіту» одним із принципів реалізації дошкільної освіти є доступність для кожного громадянина освітніх послуг, що надаються системою дошкільної освіти. Законодавчо також закріплено право батьків вибирати заклад дошкільної освіти.

     Згідно закону України "Про затвердження Указу Презедента України "Про введення воєнного стану в Україні" від 24.02.2022 №2102-IX та наказу Управління освіти Бахмутської міської ради "Про організацію діяльності закладів дошкільної освіти, підпорядкованих Управлінню освіти, в 2022/2023 навчальному році" від 01.09.2022 №98  дошкільна освіта здійснюється у дистанційному форматі. 

      Враховуючи зазначене, прийом дітей до дошкільних установ здійснюється відповідно до законодавства незалежно від реєстрації дитини та її батьків.

   У відповідності до пунктів Положення про заклад дошкільної освіти, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12.03.2003 р. №305 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 27.01.2021р. №86 та внесеними змінами постановою КМУ від 26.09.2023 №1022), прийом дітей в заклад дошкільної освіти здійснюється керівником протягом календарного року.  

    Для зарахування дитини в заклад дошкільної освіти на електронну пошту закладу dnz58@osvita.bahmutrada.gov.ua необхідно надати заяву про зарахування дитини в ЗДО на дистанційну освіту та копію свідоцтва про народження дитини.

      Групи у закладі дошкільної освіти комплектуються за віковими ознаками. За дитиною зберігається місце в дошкільній установі у літній період.

     Переведення дітей з однієї вікової групи до іншої, формування новостворених груп здійснюється наприкінці оздоровчого періоду (серпень).

       Відрахування дитини із закладу дошкільної освіти може здійснюватися:

  • за бажанням батьків або осіб, які їх замінюють;

  • у разі досягнення вихованцем станом на 1 вересня повних 7 років (для дітей з особливими освітніми потребами повних 8 років), що передбачає його відрахування до 31 серпня поточного року;

  • у разі переведення вихованця до іншого закладу дошкільної освіти;

  • у разі невідвідування дитини дистанційної форми навчання в ЗДО протягом двох місяців у продовж навчального року без поважних причин.

      Керівник закладу письмово повідомляє батьків або осіб, які їх замінюють, про відрахування дитини не менш як за 10 календарних днів.

   

Заяву для зарахування дитини до закладу дошкільної освіти можна тут

bottom of page